Moj internet dnevnik
tara
Blog
srijeda, listopad 28, 2015
Je moja, jesam je rodila, al nemam više volje ni pogledati je! Volila bi da je sada u Americi, Njemačkoj ili barem u Zagrebu., Što dalje od mene da me ne podsjeća svaki dan koliko je zaribala ili po naški zasrala. Dami je teško ić na fax i to stručni jer to nju ne zanima. Ona bi nešto drugo, al trenutno je ništa ne zanima Ona bi radila, a guzicon doma sidila.. Ma jebeš fax kćeri draga! Nije problem u faksu, već u tvojim lažima u koje si se sama zaplela! Ti koja si uvijek govorila istinu i onda kada nije trebalo zapetljala si se u mrežu vlastitih laži! Lagala si prvo sebi, onda meni i svima oko sebe. Uništila si naš odnos u kojem smo bile i majka i kćer i kad je trebalo bile smo dvi prije. Oprostiti ti mogu, al zaboraviti ne! Izgubljeno povjerenje nećeš vratiti nikada više.

Ti tako mlada sa svojih 20 godina, tako lijepa i zgodna kako samouvjereno sama kažeš nisi mogla nać dečka za sebe. Našla si staru ojebinu starijeg od tebe 30 godina. Našla si dno dna, predimenzioniranog fizički i u svakom drugom smislu. Previše pije, previše puši, previše marice troši. Dva propala braka ima iza sebe. I ti kažeš da je to ljubav!

Lagala si više od pola godine da redovito ideš na fax, da redovito daješ ispite, da ćeš upisat drugu godinu, da ideš kod prije, pa će te malo na more! Ne znam šta bi rekla, ja te nisam tako gojila, nisam ti svojim životom pružila takve primjere. Kćeri moja duboko si me povrijedila možda kao nitko do sada. Razočarala si me maksimalno, a ćini mi se da ti toga nisi ni svjesna ili te nije briga.
tara444 @ 21:45 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
petak, srpanj 15, 2011
Na svetog Antu 13.06 slučajno naletjeh na malog vrapčića koji je ispao iz gnijezda. Žao mi bilo male ptičice , pa ga spasih od okolnih mačaka kojima bi bio slastan obrok i zakon prirode bio bi zadovoljen i kao da se ništa nije ni desilo. Ja, ovako blesava pomislih kako su mi ga Bog i sveti Ante poslali da ga spasim.

Donesem ja njega kući, stavim u kutiju, u kutiju ubacim jednu staru štracu, da mu bude udobno i toplo. Hranila sam ga prstom jer nisam imala špricu. Spavao bi cilu noć u svojoj kutiji. Nisam znala šta ću s njim-da li ga stavit u čibu (krletku) ili ga pustit kad malo ojača? Iako obožavam beštije i imam dva pasa i mačku pticu nisam nikad imala.

I malo po malo Grgur je napredovao, počeo je letit. Čas je bio na ormaru, čas na vrh kredence, malo je i po podu skakutao. Češkao bi se i padao, živkao, kreštao kada bi bio gladan. Reagirao je na moj glas, sjedio mi na ramenu, grijao se na tv-u. Ugnijezdio bi mi se na dlanu. Spavao mi ispod vrata i čeprkao po kosi. Kljucao bi me po licu.


Ljubav je bila obostrana.

Imao je Grgur i malih nezgoda. Pao je s tevea i zapetljao se u kabele. Malo je tresnuo glavicom par puta i sve je bilo ok. Uletio je u ulje u kojem se frigalo jaje i sve je bilo ok. Zaletio bi se s kreveta na veliko ogledalo, bubnuo od njega i pao na pod i opet je sve bilo ok.


Pomalo je počeo skakutati i po ostalim ukućanima. Kada bi negdi morala otić spremila bi ga u kutiju i on bi proveo i po 3 sata u kutiji. I onda nakon 22 dana, ja sam morala otići i vratila sam se nakon 4 sata. Grgur je u kutiji bio cili nekako čudan, isprepadan. Uzela sam ga na dlan, pokušavala uvidjeti šta mu je, dala mu malo vode i onda mi je uginio na dlanu.

Da li je pokušavao izići iz kutije, pa se ozljedio il ga je određena osoba u mojoj kući malčice mlatnila ne znam. Znam samo da sam bila neizmjerno tužna i još sam. I, sad se pitam da li sam ga trebala ostaviti tamo di sam ga našla i ne obazirati se na jednog vrapčića jer što znači jedan vrabac u svemiru?

Pitam se zašto sam morala naletit na njega tj. zašto mi ga je Bog poslao, pa ga uzeo? Pitam se jer mi trebala ova epizoda u mom životu? Krivim sebe jer nisam uspila s vrapcom , pa kako da očekujem uspjeh u braku, s djecom, u poslu ( kojeg nemam ), u bilo čemu!

Uglavnom kako je tako je. Grgura sam pokopala ispod velikog hrasta isprid kuće, di mi je pokopan i pas Tobi kojeg je gurnulo auto. Nikad više neću spašavat ptice.  I, da znam mnogi će od vas reć da san luda jer ima puno gorih stvari u životu i puno većih problema na svijetu! Pa, neka sam!


 
tara444 @ 16:49 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare
petak, listopad 15, 2010
Rekli bi u kraju di ja živim: "Dajem đavlu Vas i izvanredne vijesti! Prikidaju seriju ( ma ko j..seriju) da bi naciji saopčili da je Polančec nepravomočno osuđen na godinu i tri miseca! A di je još do pravomočne presude! Kad ona bude donešena taman će mu ispast ono vrime koje je proveja u zatvoru i bit će slobodan ko ptičica i imat će posa, neka je pokra šta je pokra i neka ima dosije! Ma gonite se...!

MOj maloljetni sin će dobit najmanje od 6mj.do 3 godine naravno uvjetno jer se naša na pogrešno misto u pogrešno vrime i seoskog maloljetnika odveja u "Štetu"  i otiša svojim putem. Već me policija i socijala ispizdila za nevirovat, a sad će i na sud! I imat će dosije i neće nigdi moć radit (ka da iovako omaladina ,a a i starudija imaju di radit)

Kćer od 14 godina dobila je poziv za prekršajni sud kao optužena da je dana toga i toga, tad i tad bez potrebnih dokumenatapokušala ući iz Bosne u Hrvatsku. Otkud se to dite stvorilo i s kim kao državljanka RH u Bosni i ko ju je pustija priko grane ( nije valjda padobranom skakala iz aviona) to se oni koji su poslali prijavu ne pitaju nego preporučuju da ju se proglasi krivom i kazni novčanim iznosom od najmanje 2500kn! Ko će ditetu od 14 godina dat kuna , a nemože ih ni zaradit jer je maloljetna

Ma popušite više svi Vi u nadležnim tijelima ove države i pustite me na miru, mene i nas ostale tzv. male građane. Ma stavite me u zatvor ! Dajte meni Polančecovu kaznu i upola uvjeta ka njemu i idem odma U Glinu! Bar ću imat mira, neće me nitko zajebavat, ni muž, ni dica, ni svekrva, ni mater, ni čača, ni rodbina ni DRŽAVA!

tara444 @ 18:30 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare
subota, srpanj 3, 2010
Pisma je ludilo!  
Svi bi u ovoj zemlji bili intelektualci i estradnjaci!
Gimnazije su i ove godine popunjene na brzaka. U industrijsku se nije upisalo dvadesetak učenika. Niko neće u tokare, bravare,brodomontere i brodograditelje..,a zašto i bi kad škver ovaj naš splitski, a i ostali propadaju polako, ali sigurno!
Zato je moja bivša osmašica otišla u turističku. Zna dite  kad škver propadne da će tu bit " oteli de lux!, pa će tribat kuvara, konobara, slastičara, a naće se koje misto i na recepciju.
Naravno svi oni iz turističke bit će šefovi, voditelji i menađeri, a za radit uvozit ćemo male crnce i kineze!
I tako ćemo postati sretna zemlja intelektualaca, estradnjaka i menađera, pa ćemo ka šta u pismi kažu "muda ladit"         
tara444 @ 15:04 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
nedjelja, listopad 18, 2009
Došla ja do zaključka da sam potpuno nedruštveno biće! Jesam li uvijek bila takva ili sam to postrpeno s godinama postala!!??Hm...!?

Zove mene neki dan moja ajmo reć poznanica da odemo sinovima na roditeljski u grad, pa ćemo posli toga popit kavu negdi, a meni se ne ide. Žena je ok i možemo uvik popit kavu kad se sretnemo. Za kućne posjete nisam baš. Iz svoje kuće u tuđu kuću, nije mi to baš...radije sam za u kafić. I tako nisam otišla jer mi se neda ić u grad samo zbog roditeljskog na kojem razrednica priča uru vrimena i ne kaže ništa konkretno i još ti kaže kako je roditeljski sazvala jer mora...zbog zakona.

Zove za par dana opet jedna moja ajmo reć poznanica isto žena ok. Isto tako možemo uvik drmnit nešto kad se sretnemo onako slučajno. Zove da dođem na prezentaciju Zeptera. AJoj...Rekla sam joj da to nevolim, al ono baš ne volim. Silom hoće da ti uguraju teću od 500 eura, tavu od 400 eura i gratis nože. Ako nećeš uzeti ništa onda te gledaju onako s visoka i samo šta te ne šutnu nogon u guzicu i kažu koji si ti k...došla kad neš našu teću i gratis nože. I tako naravno nisam otišla.

 Zovu me na komin da peku peku i da mi je muž reka da moran doć tj. nemoj da ne dođeš. I dođem ja, a ne volim komin.Društvance malo mlađe, mješovito. pričamo, zezamo se do određenog doba. A onda počimlju seoske priče od prije 200 godina, a ja to ne volim... Odem kući operem se i legnem u krevet, al nikako se oslobodit onog mirisa dima. I pitam se šta je meni ovo trebalo?

Zove moja prija da dođem na kofi jer se nismo dugo vidile i imamo masu tema za obradit. I odem ja na kofi ispričamo se nas dvi do besvijesti, obradimo sve teme, popijemo i kofi i cedevitu i popušimo po kutije cigara. Dođem kući s glavoboljom koja potraje još par dana. I, opet se pitam šta je meni ovo trebalo?

I, tako dođem do zaključka da sam ja skroz nedruštveno biće. Da sam u svom nekom filmu i da se ne osjećam dobro kad je gomila ljudi oko mene. Jesam li uvijek takva bila ili sam s godinama to postepeno postala!!?? Hmm....      
tara444 @ 15:41 |Komentiraj | Komentari: 51 | Prikaži komentare
utorak, listopad 6, 2009

 Ovo su sličice iz mog cvijetnjaka i povrtnjaka.
Pome i paprike nisu u stakleniku
već rastu pod vedrim nebom.
I nisu pod uticajem morskog zraka jer ovo
je iza brda točnije iza Mosora!
Bazen koji se vidi u pozadini ruža nije moj već
susjedov i susjedi se još točaju u njemu!
Onda, koje je ovo godišnje doba!?
Ma, koje je da je meni odgovara.
Kad bi barem čitavu godinu bilo ovakvo vrime!
tara444 @ 15:03 |Komentiraj | Komentari: 22 | Prikaži komentare
četvrtak, rujan 24, 2009
Ne pišem baš nešto u zadnje vrijeme mada sam još uvijek tu. Redovito obiđem blogere, al ne komentiram puno. Nekako se osjećam kao stanar u zgradi u koju su doselili novi stanari, a oni stari su još uvijek na ljetovanju. Možda pišem manje jer su neke stvari sjele na svoje mjesto (napokon), pa nemam potrebu "kukati".
Ljeto je gotovo i službeno je već počela jesen. Kada bi napravila ljetni rezime ispalo bi da imam i tekako razloga biti zadovoljna. Moglo bi se reći da je ljeto proteklo radno iako službeno ne radim i posjećujem biro-redovito!
Daklem, ovo ljeto tamo još na početku i službeno sam stavila firmu u "mirovanje" riješila se puste papirologije, trčkaranja po reznoraznim ustanovama, hvatanja dužnika...Državi sam platila što joj sljeduje i sad sam mirna. Neka firma miruje do nekih boljih vremena-ako je to kod nas uopće moguće.
Krizma mog srednjoškolca je protekla ok.Sve sam uspila sama pripremit i sredit, a moja osmašica mi je malo dala ruke onaj dan kada je bila fešta. Kum mu je bio rastavljeni čovjek iako pop nije baš bio oduševljen.. Na kraju fešte totalno sam se opustila, drmnula dva viskija iz čepa i kao pokvarena ploča pjevala " Mala to je to, ovaj đir je ludilo!!!!"
Dalje, pošto mi je u kući bilo nalika na pečinu u kojoj caruje vlaga, gljivice i crni plafoni jer imamo samo golu taracu i to smo uspili riješit. Napokon smo ovo lito digli kat i nalili ploču. Tako da mi je ovo lito bilo milina stat u kući. Nije me bilo briga za otić na more, a ni klima mi nije tribala.
Onda smo moj srednjoškolac i ja laganini čistili plafone i zidove. Osmašica je malo asistirala, al ono baš malo jer Bože moj ona je sad u svom nekom filmu i điru. Al , neka nek dite uživa! Kad će ako neće sad!?
Onda je srednjoškolac malo po malo pitura cilu kuću, a ja sam očistila svaki kantun. Mali je tako uštedija jedno 700 eurića.
Znači, razloga za zadovoljstvo imam, ali .....uvijek postoji ono ALI...No, i to sam  ALI uspila napokon riješit!!! I sad se lagano oporavljam, meditiram i debljam.
Problem je moja svekrva koja se izopačila po stare dane. Sedamnaest godina živi s nama i sad odjednom mi nevaljamo i za sve njene nevolje ja sam kriva. Reći će netko to je staro, grintavo, a ja kažem da je to oličenje zla. toliko me ispizdila da san ošla skroz u kurac! Pošto na stres reagiram tako da nejedem izneredila sam želudac, i ovako mršava pala sam još pet kila, kosa mi je otpadala, ja i šišmiši družili bi se do pet uri ujutro, menzis sam dobivala dva, tri puta mišečno. Ma, katastrofa.
Sada sam uspila u svojoj glavi to odjebat i sad se lagano, ali sigurno oporavljam. Samo kako nije sve to odjednom došlo tako ne može odjednom ni otić. Triba vrimena.
Eto, lipi moji sve vas pozdravljam i nove i stare blogere!
tara444 @ 12:57 |Komentiraj | Komentari: 16 | Prikaži komentare
nedjelja, kolovoz 16, 2009
tara444 @ 15:06 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
četvrtak, srpanj 30, 2009

Prodajem domaći krompir! Dostava na kućnu adresu!

Cijena samo 4 kune!

A, ljudi moji, recesija je, kriza je!

 Tako sam i ja od solidne poduzetnice spala na prodaju krompira preko interneta!

 U moru  mojih bezveznih i neprofitabilnih poslova, evo još jednog!

tara444 @ 16:52 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
utorak, srpanj 21, 2009
NADARENOST ne - često ćemo susresti nadarene, a neuspješne ljude.
GENIJALNOST ne - nenagrađeni genijalci gotovo su svakodnevna pojava.
OBRAZOVANJE  ne - svijet je prepun obrazovanih propalica.
USTRAJNOST i ODLUČNOST svemoćni su!

                      Calvin Coolidge

Jest li vi ustrajni i odlučni...hm..!!??
tara444 @ 20:15 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
Arhiva
« » sij 2018
 • p
 • u
 • s
 • č
 • p
 • s
 • n
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
Linkovi
Brojač posjeta
15048
Index.hr
Nema zapisa.